Collectieve aanvullende zorgverzekering Rijswijk

Wist u dat de gemeente Rijswijk voor mensen met een laag inkomen (130% van de bijstandsnorm) een collectieve aanvullende zorgverzekering heeft? Deze verzekering biedt allerlei voordelen zoals extra vergoedingen (brillen, tandarts, fysiotherapie), mogelijkheid tot het verspreid betalen van het eigen risico op de basisverzekering en beperkt of geen eigen bijdrage op de aanvullende verzekering.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.gezondverzekerd.nl

Hoe werkt het?

De gemeente Rijswijk biedt samen met Zorg en Zekerheid en Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Kom ik in aanmerking?

Om mee te kunnen doen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Rijswijk mag uw gezinsinkomen niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Verder mag uw vermogen niet te hoog zijn. Vermogen is de waarde van uw bezittingen verminderd met uw schulden. Het gaat daarbij om het bedrag op uw bank- en/of girorekeningen, spaargeld, aandelen en obligaties. Op de website www.rijswijk.nl vindt u de actuele normen en bijbehorende bedragen (zoek op ‘inkomens- en vermogensgrenzen’) en kunt u zien welke bedragen voor u van toepassing zijn.

Gespreid betalen eigen risico

Kiest u voor een pakket van Zorg en Zekerheid en wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan? Of verwacht u uw verplicht eigen risico helemaal te gebruiken? Betaal dan uw verplicht eigen risico van € 385,- vooruit in 10 termijnen. Dat noemen we gespreid betalen eigen risico. Uw voordeel: als u het eigen risico niet helemaal gebruikt, krijgt u het te veel betaalde bedrag gewoon terug. U kiest voor gespreid betalen eigen risico bij stap 3 (‘Uw gegevens’).

Bron: www.gezondverzekerd.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht