Contactgegevens

Adres
Hof van Hoornwijck
Laan van Zuid Hoorn 33
2289 DC, Rijswijk
Contact
Telefoon: 070 395 22 44
E-mail: info@hoornwijck-kliniek.nl

Openingstijden:

 • maandag:08:00 - 16:30
 • dinsdag:08:00 - 16:30
 • woensdag:08:00 - 16:30
 • donderdag:08:00 - 16:30
 • vrijdag:08:00 - 16:00
 • zaterdag:Gesloten
 • zondag:Gesloten

Nieuwe patiënten

Wellicht heeft u een enthousiast verhaal gehoord over onze praktijk met gedreven en vriendelijke tandartsen en specialisten, die begrijpen dat het om u gaat. Ook wanneer u angstig bent voor de tandarts of eerder nare ervaringen hebt gehad, kunt u rekenen op ons begrip.

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?
Belt u ons dan voor een afspraak 070 395 22 44 of stuur een e-mail naar info@hoornwijck-kliniek.nl

Eerste bezoek

Wat neemt u mee?

Als zorgverlener zijn wij verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patient in onze administratie op te nemen en uw identiteit te controleren. We vragen u dan ook om het volgende mee te nemen bij uw eerste bezoek:
- een geldig legitimatiebewijs
- uw verzekeringspasje
- eventuele medische gegevens, zoals medicatie, die relevant kunnen zijn

Om zoveel mogelijk kosten te besparen bij een eerste bezoek, zou het fijn zijn wanneer we direct de gegevens hebben van uw vorige tandarts. Uw historie is van groot belang voor de toekomst en mochten er recentelijk röntgenfoto's zijn gemaakt, hoeven deze niet nogmaals te worden gemaakt bij een eerste bezoek.

Wat kunt u verwachten bij een eerste bezoek?

Wanneer u onze praktijk voor de eerste keer bezoekt, vragen wij u of u 10 minuten eerder aanwezig wilt zijn. Bij aankomst in de praktijk, vragen wij of u zich wil melden bij één van onze receptionistes. Na het afronden van de inschrijving aan de receptie, zullen wij u vragen om een medische vragenlijst in te vullen. Uw medicatie kan van invloed zijn op de mondgezondheid (bijvoorbeeld antidepressiva of middelen tegen hoge bloeddruk), of uw tandarts kan een behandeling uitvoeren die door de medicatie of een aandoening wordt beïnvloed (bijvoorbeeld het gebruik van bloedverdunners). Meld het uw tandarts ook indien u mogelijk zwanger bent of zwanger wilt worden. Uw zwangerschap kan invloed hebben op de mondgezondheid en is van belang in verband met het maken van röntgenfoto's.

Een eerste afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Een eerste onderzoek bestaat globaal uit:

 • het bespreken van de voorgeschiedenis en het opnemen van de huidige staat van uw gebit
 • het bespreken van uw algemene gezondheid
 • eenvoudig tandvleesonderzoek (DPSI score)
 • het maken van röntgenfoto's van uw gebit

Aan de hand van het eerste onderzoek krijgen wij een goed beeld van uw mondgezondheid en wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit behandelplan vormt de leidraad voor u en de tandarts om te werken naar een goede mondgezondheid. Wanneer er een vervolgbehandeling noodzakelijk is, zullen wij dit met u bespreken en kunnen wij u indien gewenst een begroting meegeven.

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom. Het is verstandig om uw kind vanaf het tweede levensjaar mee te nemen naar de praktijk. De tandarts kan dan op spelende wijze de doorbrekende tanden en kiezen controleren en uw kind raakt gewend aan de tandarts. Ook kan er op het kind gerichte voorlichting worden gegeven aan zowel kind als ouder. Tot het 18e levensjaar wordt tandheelkundige zorg volledig vergoed uit het basispakket. Complete mondzorg voor het hele gezin!